Fotobögarna

Utställning Arlanda terminal 5

Fotobögarna presenteras nu på Swedavias hemsida. (2014-07-24)

Det närmar sig med stormsteg, det är så spännande. I dag presenterar Swedavia utställningen som Stockholmsskildring av en vardag som kännetecknas av mångfald och kärlek. Fina ord! Vi har så många fina bilder med från alla oss i Fotobögarna, det ska bli så kul att se reaktionen.


Det är inte ofta man får chansen att ställa ut på Arlanda terminal 5, där det är ett konstant flöde av människor som passerar ens bilder. Nu är vi totalt tio stycken fotograferande entusiaster som alla är bögar. Det hela startade med en Facebook-grupp startad av Michael Silkesjöö, där vi hade en utställning i Rågsveds folkets hus under namnet Fotobögarna. Det blev en salig blandning av bilder och riktigt kul. Därefter har det rullat på och nu ska vi till Arlanda/Bromma och givetvis Pride – där passar vi in!

Jag kommer att visa tre bilder på utställningen varav en visas i Pride Park. Jag har haft turen att få hjälp av Stefan Wåhlberg och Malin Östergård som stylade upp modellen Jim Hörnberg. Stefan hjälpte till med en galaklänning, skor och smycken. Malin skapade magi med smink. Grymt jobb! Tack ni båda för att ni hjälpt mig att få till det hela! Jag vill även ge en cred till Johan Östergård som såg till att Malin och jag träffades. Vi hade galet roligt! Att se Jim gå i högklackat var en fröjd och jag tror att han har smygtränat.

Titta in på Pride Park och Swedavias tält så får ni se Jim och en massa andra roliga fotografier från övriga i gänget ”Fotobögarna”
Tänk på att när ni ser en bild så ligger det ofta mycket jobb bakom!

Malin fixar Jims peruk

Vilket är fram och vilket är bak?
Första gången Jim bär strumpbyxor
Malin gör i ordning Jim för plåtning
Långholmen, here we come

Fotobögarnas utställning visas på Arlanda flygplats den 31 juli-19 september samt på bildskärm på Bromma flygplats. Utvalda bilder från utställningen på Arlanda visas i Swedavias tält under Pridefestivalen. Utställningen pågår till den 2 augusti 2014

Utställarna är:

  1. Benny Henritzius,
  2. Frank Lee, 
  3. Johan Dunder,
  4. Jonas Norén, 
  5. Jay Smidt, 
  6. Patric Westfelt, 
  7. Simon Nilsson, 
  8. Urban Almqvist.
  9. Jan Johansson
  10. Michael Silkesjöö

2014-08-01 öppnade Swedavia utställningen A Proud City på Arlanda och Bromma. jag var på plats så klart med några av dom andra fotobögarna. Det var spännande att se hur fint Swedavia hanterat våra bilder och hur dom lyckats få till en härlig vägg full med kärlek och vackra bilder. Det är med stolthet och ödmjukhet man sträcker på sig och växer en smula.

Michael Silkesjöö En av Fotobögarna
Min bild ovan och till vänster

Mina utställningsbilder Arlanda 2014

Från Arlanda till Östersund Åre Airport
Fotoutställningen A Proud City på Arlanda reser nu vidare till Östersund. Spännande att höra hur den tas emot där. Det har varit otroligt häftigt att få den stora äran att få vara en av utställarna. På bilden nedan ser ni grundaren av Fotobögarna Michael Silkesjöö se ut över utställningen.

Foto: Frank Lee

I samband med Luleå Pride den 9 Juni intar Fotobögarnas utställning A proud City Kallax Flygplats. Utställningen skapades ursprungligen i samband med Stockholm Pride och hade premiär på Arlanda Utrikes terminal 5. Efter Arlanda gick sen vidare till Åre/Östersund Flygplats och nu nått Luleå Flygplats. Utställningen är en Stockholmsskildring av en vardag som kännetecknas av mångfald och kärlek.