Fotobögarna! Utställning Arlanda terminal 5

Fotobögarna presenteras nu på Swedavias hemsida. (2014-07-24)

Det närmar sig med stormsteg, det är så spännande. I dag presenterar Swedavia utställningen som Stockholmsskildring av en vardag som kännetecknas av mångfald och kärlek. Fina ord! Vi har så många fina bilder med från alla oss i Fotobögarna, det ska bli så kul att se reaktionen.
(klicka på bilden)

Swedavia

Det är inte ofta man får chansen att ställa ut på Arlanda terminal 5, där det är ett konstant flöde av människor som passerar ens bilder. Nu är vi totalt tio stycken fotograferande entusiaster som alla är bögar. Det hela startade med en Facebook-grupp startad av Michael Silkesjöö, där vi hade en utställning i Rågsveds folkets hus under namnet Fotobögarna. Det blev en salig blandning av bilder och riktigt kul. Därefter har det rullat på och nu ska vi till Arlanda/Bromma och givetvis Pride - där passar vi in!

Jag kommer att visa tre bilder på utställningen varav en visas i Pride Park. Jag har haft turen att få hjälp av Stefan Wåhlberg och Malin Östergård som stylade upp modellen Jim Hörnberg. Stefan hjälpte till med en galaklänning, skor och smycken. Malin skapade magi med smink. Grymt jobb! Tack ni båda för att ni hjälpt mig att få till det hela! Jag vill även ge en cred till Johan Östergård som såg till att Malin och jag träffades. Vi hade galet roligt! Att se Jim gå i högklackat var en fröjd och jag tror att han har smygtränat.

Titta in på Pride Park och Swedavias tält så får ni se Jim och en massa andra roliga fotografier från övriga i gänget "Fotobögarna"
Tänk på att när ni ser en bild så ligger det ofta mycket jobb bakom!

5
Malin fixar till peruken
4
Jim erkänner att det är första gången han bär strumpbyxor
Modell Jim Hörnberg
Vad är fram och vad är bak?
2
Malin gör Jim ännu snyggare
3
Då kör vi!

Fotobögarnas utställning visas på Arlanda flygplats den 31 juli-19 september samt på bildskärm på Bromma flygplats. Utvalda bilder från utställningen på Arlanda visas i Swedavias tält under Pridefestivalen. Utställningen pågår till den 2 augusti 2014

Följ oss på Facebook
(Klicka på bilden)

Ny

Utställarna är:

 • Benny Henritzius,
 • Frank Lee, 
 • Johan Dunder,
 • Jonas Norén, 
 • Jay Smidt, 
 • Patric Westfelt, 
 • Simon Nilsson, 
 • Urban Almqvist.
 • Jan Johansson
 • Michael Silkesjöö
  Skärmavbild 2015-03-19 kl. 18.38.45
  2014-08-01 öppnade Swedavia utställningen A Proud City på Arlanda och Bromma. jag var på plats så klart med några av dom andra fotobögarna. Det var spännande att se hur fint Swedavia hanterat våra bilder och hur dom lyckats få till en härlig vägg full med kärlek och vackra bilder. Det är med stolthet och ödmjukhet man sträcker på sig och växer en smula.

  På väg in
  På väg in
  Michael Silkesjöö En av Fotobögarna
  Michael Silkesjöö En av Fotobögarna
  Min bild ovan och till vänster
  Min bild ovan och till vänster
  Fotobögarna plus några från Swedavia
  Fotobögarna plus några från Swedavia
  6
  Stolta tavlan

  Utställningsbilderna Arlanda 2014 copyright Jan Johansson

  2
  Stockholmsvy
  1
  Model Jim Hörnberg
  3
  Modell Per Johan Carlsson

  Från Arlanda till Östersund Åre Airport
  Fotoutställningen A Proud City på Arlanda reser nu vidare till Östersund. Spännande att höra hur den tas emot där. Det har varit otroligt häftigt att få den stora äran att få vara en av utställarna. På bilden nedan ser ni grundaren av Fotobögarna Michael Silkesjöö se ut över utställningen.

  Foto: Frank Lee
  Foto: Frank Lee

  Från Åre till Luleå
  2014-08-01 öppnades utställningen A Proud City på Arlanda flygplats och den rullar vidare nu till Luleå. När man nu ser tillbaka i backspegeln inser man att utställningen pågått i snart 1 år. Då blir man extra stolt.

  I samband med Luleå Pride den 9 Juni intar Fotobögarnas utställning A proud City Kallax Flygplats.

  Jag själv visar bilden på Jim Hörnberg som transa
  Jag själv visar bilden på Jim Hörnberg som transa

  Utställningen skapades ursprungligen i samband med Stockholm Pride och hade premiär på Arlanda Utrikes terminal 5. Efter Arlanda gick sen vidare till Åre/Östersund Flygplats och nu nått Luleå Flygplats. Utställningen är en Stockholmsskildring av en vardag som kännetecknas av mångfald och kärlek.

  Recentiorer 

 • QX
 • P4 Norrbotten
 • Norrbottens-kuriren