”Styrka, viljan är vår starkaste muskel”

Premiär på Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH) i Stockholm lördagen den 19/9 2015

Hur började det?
Alexandra och jag träffades på Friskis&Svettis i Sickla där vi arbetade tillsammans. Vi fann varandra snabbt och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag berättade för Alexandra att jag gör en del fotojobb och visade min hemsida för henne. Hon berättade då för mig att även hon älskade att fotografera. Hon visade mig sin hemsida och jag blev hänförd av hennes bilder och kände direkt att det vore skoj att göra något tillsammans någon gång längre fram.

Tiden gick och Alexandra och jag bokade in ett möte hos mig den 19/2 - 2015 med papper och penna och ett huvud fullt av tankar och idéer kring vad vi skulle hitta på, vi kallade det för att brainstorma. Snabbt kläckte Alexandra "Styrka, viljan är vår starkaste muskel" och det var startskottet. Nu skrev vi så pennan glödde.

Frågorna var många, men vår lust var ännu starkare och redan efter vårt första möte så hade vi klart för oss vad vi ville göra och med vilka, nu skulle vi bara få alla dessa härliga människor att våga och vilja. Innan vi kunde sätta igång så skulle vi ha ett OK att få fotografera i F&S lokaler och vi fick snabbt ett svar att det gick fint. Tanken var att starta en Facebook-grupp och bjuda in alla som vi planerade att göra en fotografering med, vilket var snabbt avklarat. Därefter kontaktade vi en efter en och planterade vår fotoidé och om det var möjligt att genomföra den. Den första fotograferingen var med Sofia Saraceno, Angelica Gullborn och Paola Squassina den 27/3 - 2015 Därefter har det rullat på. Vi hann inte riktigt med alla som vi önskade pga av tidsbrist och annat som stod i vägen under vår resa, men det är inget som säger att det blir en fortsättning.

Nu är det klart!
Med start idag 2015-09-19 visar vi upp resultatet för första gången på Friskis&Svettis Stockholms Stora Inspirationsdag på GIH. Det är med stor spänning, förväntan och skräckblandad förtjusning som jag och Alexandra har sammanställt våra presentationer i var sitt bildspel. Nu står jag inför nya utmaningar och ett annat nytt projekt som jag ser fram emot.

Se bildspelet på You Tube i HD eller direkt här från hemsidan. Dela gärna

 Det färdiga bildspelet

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 20.01.55
Modell Sofia Serceno

Se Alexandras Reicherts bildspel 

Tack till alla:
Agnes Warren, Cecilia Cederblad, Daniel Man Loon Truong, Ella Arndt, Helena Lindeén, Jenny Nöjd, Jessica Karström, Moa Karström, Angelica Gullborn, Paola Squassina, Sofia Saraceno, Louise Olsson, Ricky Jonsson, Louise Björndahl, Daniella Bäckström, Marcus Wallanger, Therese Axelsson med barnen, Börje Karlsson, Leena Jonasson Ellinor Lindgren

Tack även till alla inblandade på Friskis&Svettis Stockholm som bjöd in oss att premiärvisa vårt projekt på den Stora Inspirationsdagen 2015 på GIH

Alexandra, vad kul vi har haft, Du är grym!

Janne

 Här hittar du några av bilderna ut bildspelet

Styrka, viljan är vår starkaste muskel

svartvitAlexandra Reichert och jag har börjat arbeta med ett projekt med funktionärer på Friskis&Svettis Stockholm som handlar om styrka. Redan första gången jag träffade Alexandra började vi prata om fotografering, Direkt när jag såg hennes bilder ville jag hitta på något med henne. Redan då föddes tanken på ett samarbete och nu har vi äntligen hittat ett tema och startat vårt projektarbete med temat: Viljan är vår starkaste muskel Jag kommer att uppdatera vad som händer på min hemsida, lägga upp bilder på när vi gör vår fotografering. Vi har bjudit in ett antal härliga funktionärer till en facebookgrupp som vi skapat där vi har förslag på fotografering till samtliga.

2015-02-19 träffades vi hos mig på ett möte och har nu skapat en lista på vad alla ska göra. Givetvis ska även ideér bollas med berörda och se om det är möjligt att genomföra. Vi har även gått igenom vad vi kommer att behöva som rekvisita. Det finns något extra med i allas bilder på olika vis, men den röda tråden är styrka. Uppdateringarna kommer inte att ske så ofta eftersom detta projekt kommer att ta tid, men så fort något händer länkar jag via min facebook så ni som är nyfikna kan gå in och läsa mer. Vi är så taggade!

Ett stort tack till alla som är inblandade och ställer upp!

2015-03-27 Plåtning 1
Första fotograferingen är nu avklarad, Varmt tack till våra grymma modeller ikväll:
Sofia Saraceno, Angelica Gullborn, Paola Squassina

3
Angelica Gullborn
2
Sofia Saraceno
1
Paola Squassina
4
Svårstädat

2015-04-18 Plåtning 2
Fotografering av Agnes Warren, Ella Arndt på Friskis&Svettis Skrapan. Vilken kväll! Det har varit galet skoj. Vilken kontrast mellan två fotograferingar på samma kväll. Jag är stolt och exalterad över att få äran att göra detta med Alexandra och alla ni inblandade. Extra stort tack till Agnes Warren och Ella Arndt. Kärlek!

Agnes1
Agnes
ready
Gänget är samlat
Ella1
Ella Arndt

2015-04-25 Plåtning 3
Fotografering i Sickla köpkvarter under lördagen med Therese Axelsson med barnen Elis & Meja, bästa modellerna!

3
Ellis
1
Alexandra
2
Meja
4
Therese och barnen

2015-05-31 Plåtning 4
Då var det dags för Louise och Daniella att mötas i en catfight!

5
Louise och Daniella
2
The girls

2015-06-06 Plåtning 5
På självaste nationaldagen fick vi äran att fotografera Cecilia Cederblad. Eftersom vi har valt att hålla saker lite hemliga så får man nöja sig med en bild där Cecilia samlar kraft och fokus inför hennes uppdrag. Tack Cecilia för en trevlig dag i Sickla.

 

cicci
Cecilia Cederblad

2015-06-13 Plåtning 6
Jenny Nöjd fick idag stå ut med mycket konstigheter, grymt jobbat. Otroligt grymma bilder blev det. Jag blev stolt över resultatet! Man måste våga!
TACK Jenny för att du vågar!

DSC_5585
Jenny Nöjd

2015-06-27 Plåtning 7
Nu var det Jessica och Moas tur. Tack tjejer för en otroligt trevlig kväll.

1
Moa och Jessica
2
Moa och Jessica

2015-07-03 Plåtning 8
Kvällens plåtning blev Louise Olsson och givetvis boxningstema, Alexandra och jag lämnade Sickla med nya härliga bilder. Stort tack till dig Louise som ställde upp, och bra blev det. Jag vet redan vilken jag ska använda.

1
Louise
2
Alexandra visar bilder för modellen Louise

2015-08-09 Plåtning 9
Ricky the man! Nu är Alexandra och jag igång igen. Den här fotograferingen var svår att sätta, men efter mycket prestation av Ricky satt bilden. Normalt så har man flera att välja mellan, men i detta fall var valet klockrent. Jag har en grym bild, och det räcker. tack Ricky för ditt tålamod.

teaser1
Ricky

2015-08-22 Plåtning 10
Ännu en härlig plåtning avklarad med Daniel Man Loon Troung är nu avbockad, det är så härligt att träffa alla dessa sköna människor med så mycket personlighet och styrka. Stort tack till min nye Facebook vän Daniel för att du ställde upp, och bra blev det! Tack!

3
Daniel Man Loon Troung
1
Daniel Man Loon Troung
2
Daniel Man Loon Troung

2015-08-23 Plåtning 11
Abba i högtalarna och Börje och Leena intar scenen, Helena Lindéen gör entré i snygga skor! Marcus Ahlström vår nye tränare i Sickla gör ett gästspel och sliter av sig tröjan och flexar med muskler. Nästa vecka gör vi ett uppehåll och startar igen den 5/9 med Ellinor Lindgren och Marcus Wallanger som modeller! Dags igen!

Börje-och-Leena
Börje och Leena
Helena-2
Helena
Helena-L
Helena
DSC_7494
Marcus

2015-09-05 Plåtning 12
Dagens plåtning var Ellinor Lindgren vs Marcus Wallanger där jag och Alexandra fick möjligheten att plocka fram våra Nikon vs Canon Det var en spännande fotografering som inte riktigt var som alla andra. Här finns spänning, styrka, samspel. Alla våra fotograferingar skiljer sig åt och det är just variationen som gör helheten spännande. Vi börjar nalkas oss slutet och vår första utställning är snart på gång. Det är dags att börja jobba nu!
More to come!

DSC_7956
Ellinor och Marcus
3
Ellinor och Marcus
10
Ellinor och Marcus